Oktatás

Course left 1 Felnőtt Önképzőkör
Course left 2

Felnőtt Önképzőkör

A felnőtt Önképző kör évek óta működik műhelyemben. Tapasztalatom szerint egyre többen vágynak arra, hogy munka után kezüket formázásra, korongozásra és festésre használják és alkothassanak kedvük szerint egy inspiratív légkörben, felkészült művész vezetésével.

Course center 1 Képző- és iparművészeti ág/ alkotás és tűzzománcozás az iskolában
Course center 2

Képző- és iparművészeti ág/ alkotás és tűzzománcozás az iskolában

2019 óta - nagy örömömre - együtt alkothatok a szigetmonostori általános iskolás gyerekekkel. Rengeteget rajzolunk, festünk, tervezünk, kísérletezünk különböző anyagokkal és készítünk tűzzománc képeket.
Minden félév elteltével rendezünk egy beszámoló kiállítást a művészeti iskola tűzzománcos diákjainak alkotásaiból. Őszintén és mindig nagy hálát érezve a kiállítás rendezése alatt azon a "problémán" töprengek, hogy a sok színes és kreatív munkák közül vajon mit tegyünk ki a paravánokra? A gyerekek, ha megfelelően vannak információkkal ellátva az adott feladatot, témát és technikát illetően és nincs a kezük megkötve miközben kellő dícsérettel vannak bíztatva szárnyalni képesek! Nagy izgalommal figyelem a művek kialakulásának folyamatát és csak akkor szólok bele a munka menetébe, ha érzem, hogy ezzel nem rontom el az alkotás eredeti karakterét.
Az 5 különböző Tűzzománcos csoportomban az alábbi technikákkal alkothattak az előző félévben a művészetis diákok:
-linómetszés
-monitípia, saját stencilekkel is
-zománcozás
-mintázás
-rajzolás / festés
-tusfestés
-varrás, szabásminta tervezés
-hypo technikával textilfestés
-ékszer készítés
A Szigetmonostori Zöldsziget Általános Iskola és a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola aulájában rendezzük meg ezeket a kiállításokat.
Mindig nagy szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket!

Course right 1 Gyermek szakkörök és Nyári tábor
Course right 2

Gyermek szakkörök és Nyári tábor

2011 óta tartok ovis és általános iskolás gyermekek számára kerámia szakkört. Korongozunk, kézi eljárással kisebb használati tárgyakat alkotunk, engobokkal színezünk, mázazunk és persze "szobrászkodunk"! Mindig jó légkörben, kreatív alkotással telik az együtt töltött idő, itt, a Pajta Stúdióban. Nyaranta többféle kézműves területet is érintő kerámiatáborokat és művésztáborokat szervezek adott tematika alapján.